0

Your Bag

Cart empty

 Daca esti in cautare de centrale termice in condensatie Brasov  iti recomandam sa intrii in magazinul nostru si sa alegi modelul potrivit. Centralele in condensatie iti ofera o serie de avantaje considerabile pe care iti recomandam sa le iei in calcul rapid pentru a te asigura ca ai facut cea mai buna alegere. In primul rand o centrala prin condensatie iti asigura un randament de pana la 109% ceea ce inseamna ca depaseste cu mult randamentul unei centrale clasice. In plus, centralele termice care functioneaza prin condensatie ofera si consum redus de energie electrica si fac fata chiar si celor mai grele ierni. 

In continuare vom discuta mai multe despre sursele de incalzire utilizate in general de centralele pentru incalzirea interioarelor. 

Centrale termice in condensatie Brasov - care sunt cele mai comune tipuri de combustibili si cum pot fi alesi

Sursa de energie selectata pentru un sistem de incalzire centrala variaza in functie de regiune. Sursa de energie primara este selectata pe baza costului, confortului, eficientei si fiabilitatii. Costul energetic al incalzirii este unul dintre costurile principale de operare pentru o cladiri amplasata intr-un climat rece. Unele sisteme de incalzire centrala pot comuta pe diversi combustibili din motive de economie si de confort; de exemplu, un proprietar poate instala un cuptor pe lemne cu rezerva electrica pentru operatiuni ocazionale nesupravegheate.

 Combustibilii solizi, cum ar fi lemnul, turba sau carbunele, pot fi depozitati la punctul de utilizare, dar sunt incomod de manevrat si dificil de controlat automat. Combustibilul din lemn este inca folosit in cazul in care aprovizionarea este abundenta, iar ocupantii cladirii au acceptat munca implicata in transportul de combustibil, inlaturarea cenusii si ingrijirea focului. Sistemele de combustibil pentru peleti pot porni automat focul, dar au nevoie de indepartarea manuala a cenusii. Carbunele a fost odata un important combustibil rezidential de incalzire, dar astazi este rar gasit.

Combustibilii lichizi sunt produse petroliere, cum ar fi uleiul de incalzire si kerosenul. Acestea sunt inca utilizate pe scara larga acolo unde alte surse de caldura nu sunt disponibile. Uleiul combustibil poate fi incalzit automat intr-un sistem de incalzire centrala si nu necesita indepartarea cenusii in timp ce mentine uzura redusa a sistemului de ardere. Cu toate acestea, pretul variabil al petrolului pe pietele mondiale duce la preturi neregulate si ridicate in comparatie cu alte surse de energie. Sistemele de incalzire institutionale (cladiri de birouri sau scoli, de exemplu) pot utiliza combustibil ieftin pentru a alimenta centralele termice, insa costul cu personalul este ridicat in comparatie cu combustibilii lichizi mai usor de gestionat.

Gazul natural este un combustibil foarte des utilizat. Arzatoarele cu gaz sunt controlate automat si nu necesita indepartarea cenusii implicand  intretinerea redusa. Cu toate acestea, nu toate zonele au acces la un sistem de distributie a gazelor naturale. Gazul petrolier lichefiat sau propanul poate fi depozitat la punctul de utilizare si introdus periodic un rezervor mobil insa aceasta nu este o solutie pe termen lung.

Unele zone au energie electrica de slaba calitate, ceea ce face ca incalzirea electrica sa nu fie practica din punct de vedere economic. Incalzirea electrica poate fi o incalzire cu rezistenta pura sau poate utiliza un sistem de pompare de caldura pentru a profita de caldura existenta in aer sau in sol.